carfinder

Peters drömbil - the showcar!

Direktimport av en ny Renault Avantime Privilége V6 24V Automatic

 

Det uppstod en rad oväntade problem som drabbade Carfinder skriver Peter ...

Ja det är ett understatement ... Men tack vare att Peter har varit insiktsfull, förstående och alltid lika glad och trevlig (den optimala kunden med andra ord) så blev det här en i dubbel bemärkelse både spännande, lärorik och rolig resa hela vägen ... Tack Peter!

Per-Håkan Grolander
Carfinder

 

Showbilen som blev verklighet - Renault Avantime Privilège 2002

Under 1999 visade Renault de första bilderna på en sensationell showbil kallad Avantime. Det ska enligt Renault uttalas som Avant på franska och time på engelska. Jag bestämde mig omedelbart för att den bilen ska jag ha om den sätts i serieproduktion. Till min stora överraskning beslutade Renault under 2001 att serietillverka bilen hos Matra Automobile. Då uppstod de första frågorna. Var bilen lika bra som den såg ut? När kommer den till Sverige? Vad kostar den?

Svenska Renault svarade att de inte på något sätt kunde vara behjälpliga med att få hit en bil (det kan man kalla general-agentservice). Men jag var förberedd på det och plockade fram en tidningsartikel jag sparat om Carfinder International AB.

"Renault har vi aldrig handlat med, men det ordnar vi", sa Per-Håkan Grolander på Carfinder.
Jag hade läst en del tidningsartiklar med råd om hur man importerar bilar själv, att EU-harmoniserat bilhandeln mellan länderna och att man visst kunde spara en del pengar också.
Allt detta betraktar jag nu som ett rent skämt. Att ta in bilen själv, åtminstone om man som jag ska ha en bil som inte saluförs i Sverige, som ska modifieras hos återförsäljaren (med större hjul), som ska finansieras som leasingbil, som ska… Det tar aldrig slut.

Det är helt enkelt förfärligt att köpa bil utomlands!

Men Carfinder har ordnat allt åt mig. Från provkörning i Paris (då jag hade tre timmar mellan planen och försäljaren stod och väntade med bilen då jag kom) till dess att bilen nu står i mitt garage.

Det uppstod en rad oväntade problem som drabbade Carfinder. Inte ett enda har drabbat mig. Vår affärsuppgörelse blev exakt som vi kom överens om. För att lösa leveransen åkte Per-Håkan själv ner till Paris och körde hem bilen. Jag vill därför rekommendera Carfinder som en till 100 % pålitlig leverantör. Dessutom vill jag rekommendera Renault Avantime som den alldeles ultimata bilupplevelsen. Om man inte besväras av att bli uttittad förstås…

Peter Stenberg

All info om bilen finns på:

www.renault.com

www.matra.com

 

 

 

Kontakta Carfinder:
carfinder@telia.com

Upplagd 2003-01-17

   

 

Åter till startsidan